Aankomst New Delhi
Hallo lieve iedereen!
Op dit moment zijn wij in een YMCA-hotel in Delhi. Om 00.30 u kwamen we aan op het vliegveld. De reis was goed. We hadden gezellige buren in het vliegtuig! Een Nederlandse jongen met zijn vriendin/vrouw uit Maleisie! Ze wonen in Delhi en hebben ons een heleboel tips gegeven over the do's en dont's. Verder Bollywwoodfilms gekeken en veel chocola en ijs gegeten tijdens de vlucht! Dat maakte de vlucht erg prettig voor ons. Het was zo voorbij.
Toen we aankwamen op het vliegveld moesten we een 'cash machine' zoeken. Dit bleek een hele opdracht te zijn. Daarom zijn we eerst op zoek gegaan naar onze chauffeur. Dat was niet zo lastig. Het was wel gek, want er was een hele menigte chauffeurs die bordjes ophielden met passagiersnamen. Toen weonze chauffeurgevonden hadden, besloten we onderweg te pinnen. We ontvluchtten de mensen die ons vriendelijk, maar irritant naar hun kraampje probeerden te lokken, hoewel we smachtten naar water.
De verleiding was daarom groot om het water op te drinken dat ons in een kannetje werd aangeboden in het hotel. Onze buren in het vliegtuig hadden ons nog extra op het hart gedrukt om alleen water te drinken uit een verzegelde fles. Hier hebben wij ons natuurlijk braaf aan gehouden. Over water gesproken, met het rustgevende geluid van een lekkende wc-stortbak vielen wij rond 03.30 u in slaap.
Deze slaap werd ruw verstoord door de wekker die vier uur later afging. Tijdens het ontbijt kwamen we tot de ontdekking dat we een uur te vroeg waren opgestaan. We hebben een echt Indisch ontbijt gehad. Deze ervaring was goed en spicy! We moeten nog wel wennen aan de thee met sloten melk en kilo's suiker...;-)
Net lekker met onze ouders gebeld, dat was echt fijn!
Over een half uur komt Zarema (onze guide) ons ophalen voor een orientation in Delhi. Het afscheid in Nederland was moeilijk, maar daarna hebben we ons geen moment verveeld en we hebben het allebei goed naar onze zin!:) Jullie horen snel weer van ons!
Liefs en dikke t?t,
Foke en Lineke
Hé dames,
fijn om te horen dat jullie een goede reis en aankomst hebben gehad!
Leuk dat jullie zo snel al even een weblog hebben geschreven.
Veel plezier en tot horens!
Groetjes, Greetje
Leuk verslag hoor dames - maakt het 'meereizen' bijna echt. Daar we zelf ook in India geweest zijn, maakt het ons bijna wat jaloers dat we echt mee kunnen reizen in dit land van veel: veel mensen, veel lekker eten, veel verschillen, veel armoede, veel uitdagingen, veel nood, veel enz.
We leven en bidden met jullie mee (ookonze kids).
Groetnis ut it Ny Barrahus in Fryslan,
De Feddes clan
hee meiden!!
goed om te horen dat jullie zo'n goeie reis hebben gehad! EN dat de chocola in het vliegtuig niet ontbrak! ze hebben echt aan jullie gedacht! =P
Foke, heb je nou wel 'het bordje' gevraagd aan je chauffeur?! =O
nou, maar even lekker wennen aan alle nieuwe dingen die jullie tegenkomen de komende dagen(En de rest van de 3 maanden!)
heeel veel lieve knuffels van mij!
Hoi meiden,
Super goed om te horen! Ik had nog niet verwacht wat van jullie te horen, maar jullie konden dus al op internet! Ik sprak Tirza gisteren en die zei al dat het afscheid wel moeilijk was geweest.
Heel veel succes! Zet um op daar!
Liefs Roos
Ha Fook,
Fijn dat je goed aangekomen bent. Ben benieuwd hoe het allemaal bevalt. Vast wel even wennen in zo'n drukke, chaotische stad. Moet je ook erg omschakelen wat het weer betreft? lijkt me best gek vanuit de vrieskou in de warmte!
heel veel plezier!liefs!
ha die globetrotters
fijn om te horen dat jullie een goede reis hebben gehad (lekker orgineel :)! Ik ben weer lekker op tijd ik had gisteren nog even een berichtje willen sturen maar als ik het niet meteen doe vergeet ik het weer;(
denk dat dat een familie kwaaltje is
nou meiden heel veel (leer) plezier geniet er van!
en Lien je weet het..... doe geen dingen die ik ook niet zou doen!!! ook namens de mannen de groeten uit Leiden
Woww wat zijn jullie snel zeg ;)
Superleuk om dit hele verhaal te lezen! Erg leuk, krijg helemaal een indruk hoe het is.
Nou goede tijd, hopelijk gauw weer een stuk...
Heey Lineke en Foke,
Wat fijn dat de reis zo goed is verlopen. :-)
Is dat lekker; rice en curry 's ochtends?
Ik hoop echt dat jullie er een hele mooie tijd samen beleven.
En nog veel succes op jullie stage!
groetjes Tirza ;-)
Wat goed om nu al iets van jullie te horen! Ik ben ook super benieuwd naar jullie eerste belevenissen met jullie guide in Mombai! Geniet er maar lekker van nu jullie nog niet aan het werk hoeven ;)
Dikke tut, hieke
Super om wat van jullie te horen!
Maak er een super tijd van!
We mailen!
Dikke tut!
Natuurlijk was de vlucht leuk. Je had immers Milka Daim chocolade ;)
Enorm fijn om te weten dat jullie veilig geland zijn en in al die drukte en chaos van mensen de goede contactpersoon hebben gevonden. Fijn dat je de water instructies van de mensen ter harte hebt genomen want het is fijn als je maag goed blijft functioneren. De smaak van de thee kwam weer helemaal bij me boven en wens jullie alle good luck toe met het wennen aan alle nieuwigheden op culinair gebied. Fijne acclimatiseerdagen toegewenst. De kids vinden jullie nieuws ook erg gaaf om te volgen.
Oant mailens, liefs Marian, Dorine, Pieter-Jan en Jesse
Hey linneke :-), en foke uiteraard,
Echt leuk verhaal en tof dat de chocolade niet ontbrak in het vliegtuig. Super van die tip m.b.t. het water.
Smacht alweer naar het volgende verhaal hoe de orientatie dag in india was.
Hey Dames!!
Klinkt goed!! Al lekker aan het genieten lees ik!!
Veel plezier daar he!!